FarmaVita Life Color Plus / 100ml
FarmaVita Life Color Plus / 100ml

Trajna zelo intenzivna barva za lase. Bazira na oljnati sestavi z namenom podaljševanja obstojnosti barve, zaščite strukture las. Vsebuje tudi molekule proti agresivnosti in zagotavlja 100% pokrivanje sivih las. S to linijo barv dosežemo odličen končni učinek, saj je zgled las naraven, bleščeč in poln sijaja. Zahvaljujoč se tehnologiji encimne hidrolize katera s pomočjo olj Brazilskega oreha ustvari pigmente nano velikosti dobimo tudi izjemno globino barve. Delo z linijo Life Color Plus bo še bolj zanimivo saj je na voljo širok spekter barv danes na voljo v več, kot 110 odtenkih.

Način uporabe:

V plastični posodici pomešamo 50 ml Life Color Plus z 75 ml 20-30-40 volumnov Crem Developerja. To pomeni 1 del barve proti 1,5 dela hidrogena. Če pa želimo las super posvetlit moramo barvo pripraviti tako, da mešamo 1 del barve z 1 delom hidrogena 40 volumnov. Če želimo doseči bolj intenzivno barvo, pa ravno tako mešamo 1 del barve z 1 delom hidrogena 20-30-40 volumnov.

Preveriti moramo ali je stranka mogoče alergična na barvo za lase. Če so lasje nečisti, mastni ali pa precej lakirani in podobno je priporočeno lase oprati z blagim šamponom, pred barvanjem. Pri izbiri želene nianse moramo biti pozorni na:

a) Za barvanje in beljenje las, ki imajo manj kot 30% sivih las izberemo eno nianso svetlejšo od želene. 

b) Za barvanje las, ki imajo 30-70% sivih las pa izberemo želeno nianso.

c) Za barvanje las, ki imajo več kot 70% sivih las moramo izbrati eno nianso temnejšo od želene.

Prvo nanašanje barve (naraven las)
Dolžina do 20 cm: Predhodno opravimo test občutljivosti. Nanesemo del barve po dolžini las in na konice. Pustimo stati 20 minut, nato preostalo barvo nanesemo še na koren las in pustimo stati še preostalih 20 minut. Skupno delovanje postopka je 40 minut. Pri sivih laseh je priporočeno postopek podaljšati še za 5 minut. Pred izpiranjem las je priporočeno lasišče blago masirati, tako odstranimo sledi barve s kože na lasišču. Nato lase počasi izpiramo z mlačno vodo, da se ustvari emulzija. Lase temeljito izperemo in jih z blagim šamponom umijemo.
Dolžina nad 20 cm: Najprej nanesemo barvo na konice, pustimo delovati 20 minut nato nanesemo barvo po dolžini las in pustimo delovati 20 minut. Nato nanesemo barvo še na koren las in pustimo 20 minut. Skupno delovanje postopka je 60 minut. Retuširanje: Del barve nanesemo na narastek pustimo delovati 15-20 minut nato ostalo barvo nanesemo po dolžini in konicah las ter pustimo stati 15-20 minut. Retuširanje z super posvetljevalci pa samo po narastku.

Čas delovanja:
Za barvanje ton na ton in za pokrivanje sivih las uporabimo Ton na ton oz. 10V oz. 20V in pustimo delovati 30-45 minut ali več
Za svetljenje 2-3 tone uporabimo 30V in pustimo delovati 30-40 minut ali več

Za svetljenje 4-5 tonov in super posvetljevanje uporabimo 30V oz. 40V in pustimo delovati 45 minut ali več

Čas delovanja se skrajša, če se uporablja toploto!

 

Podobni izdelki

 • img
  Suprema Color - barva s pametnimi olji / 60ml
  img
  Life Color BOOSTERS / 100ml
  img
  B.LIFE COLOR - barva brez amonijaka / 100ml
  img
  COLORGANICS / 100ml
 • img
  MY.COLORS / 150ml